Przejdź do treści
Polski
  • Brak sugerowanych wyników, ponieważ pole wyszukiwania jest puste.

Jak dodać lub usunąć członka zespołu i zarządzać dostępem

Dodawaj profile do zespołu, kontroluj dostęp do logowania i uprawnienia administratora oraz zarządzaj istniejącymi członkami zespołu.

Dodaj członka zespołu

Otwórz Zarządzanie zespołem (1) dla zespołu, którym chcesz zarządzać.

Tutaj możesz przeglądać istniejące profile i uzyskać dostęp do dostępnych funkcji Akcje profilu (2).

Aby dodać kolejną osobę, kliknij Dodaj nowy profil (3).

T01-1

Możesz dodać profil na dwa sposoby:

  • bezpośrednio utwórz nowy profil
  • dodaj istniejący profil z innego zespołu

Bezpośrednio utwórz profil(e)

Wybierz Utwórz profil (1).

Wprowadź imię i nazwisko oraz adres e-mail osoby, a następnie utwórz profil.

T01-2

Po utworzeniu profilu możesz jako administrator zarządzać i uzupełniać cyfrową wizytówkę.

Utworzenie profilu i nadanie osobie dostępu do baningo to dwie oddzielne czynności.

Jeśli osoba ta ma również móc się logować i samodzielnie zarządzać swoimi informacjami, użyj opcji Wyślij e-mail logowania z akcji profilu. Otrzyma ona e-mail z linkiem umożliwiającym ustawienie hasła i logowanie.

Jeśli nie wyślesz e-maila z danymi do logowania, możesz nadal samodzielnie zarządzać profilem z jednego miejsca.

Dodaj z innego zespołu

Jeśli dana osoba ma już profil w innym zespole, wybierz Dodaj z innego zespołu (2) zamiast tworzyć drugi profil.

Wybierz istniejący profil z listy i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby dodać go do nowego zespołu.

T01-3

Osoba należąca do kilku zespołów może mieć cyfrową wizytówkę w każdym z nich.

Edytuj lub usuń profil

Otwórz menu z trzema kropkami obok profilu, którym chcesz zarządzać.

W zależności od profilu dostępne są między innymi następujące akcje:

  • Pokaż wizytówkę: Otwórz publiczną cyfrową wizytówkę.
  • Edytuj kartę: Zaktualizuj informacje na karte.
  • Wyślij e-mail logowania: Nadaj osobie dostęp do jej konta baningo.
  • Ustaw jako administrator: Nadaj uprawnienia administratora.
  • Usuń: Trwale usuń profil.

T01-4

Nadawanie użytkownikowi uprawnień administratora

Aby nadać innej osobie uprawnienia administratora, otwórz menu z trzema kropkami obok jej profilu i wybierz Ustaw jako administrator.

Administratorzy mogą zarządzać takimi obszarami jak zespół, projekt wizytówki i ustawienia.

Nadawaj uprawnienia administratora tylko osobom, które powinny mieć dostęp do tych funkcji zarządzania.

Wiele wizytówek i zmiany pracowników

Możesz centralnie zarządzać wieloma cyfrowymi wizytówkami za pomocą opcji Zarządzanie zespołem.

Jeśli ta sama osoba należy do kilku zespołów, może mieć oddzielną cyfrową wizytówkę dla każdego z nich.

Jeśli zmienią się informacje kontaktowe jakiejś osoby, zaktualizuj odpowiedni profil. Cyfrowa wizytówka będzie odzwierciedlać zaktualizowane informacje.

Jeśli pracownik opuści Twoją organizację i profil nie będzie już potrzebny, możesz go usunąć, korzystając z opcji Usuń.