Jak zablokować informacje osobiste
Zablokuj wybrane informacje osobiste, aby członkowie zespołu nie mogli samodzielnie zmieniać centralnie zarządzanych danych.
Zablokuj informacje osobiste
Otwórz Ustawienia zespołu (1) dla zespołu, który chcesz skonfigurować.
Przewiń do Zablokuj informacje osobiste (2) i włącz to ustawienie.

Gdy informacje osobiste są zablokowane, dane takie jak imiona, nazwiska, tytuły i stanowiska mogą być zmieniane tylko przez administratorów.
Ustawienie to dotyczy konkretnego zespołu, więc różne zespoły mogą korzystać z różnych ograniczeń.
Blokowanie pojedynczych Elementów osobistych
Możesz również zablokować poszczególne elementy zdefiniowane jako Osobiste.
Otwórz Projekt wizytówki (1).
Znajdź Element osobisty, który chcesz zablokować, i otwórz menu z trzema kropkami (2).
Włącz Zablokuj element osobisty (3).

Element ten pozostaje Elementem osobistym, ale członkowie zespołu nie mogą już samodzielnie zmieniać jego zawartości. Administratorzy nadal mogą zarządzać tymi informacjami, edytując cyfrową wizytówkę danej osoby.
Element Osobisty czy Firmowy?
Zablokowanie Elementu osobistego jest przydatne, gdy informacje mogą się różnić między członkami zespołu, ale nadal powinny być kontrolowane przez administratora.
Jeśli informacje powinny być identyczne na każdej cyfrowej wizytówce w zespole, zamiast tego użyj Elementu firmowego.
Aby dowiedzieć się więcej, zobacz Jaka jest różnica między elementem Osobistym a Firmowym?